torsdag 30 maj 2013

Vit chokladsmörkräm

En fantastiskt god smörkräm (säger jag som inte är någon älskare av varken smörkräm eller vit choklad)
Superbra att spackla tårtor med. Smidig, len och följsam.

110 gr smör (rumsvarmt)
135 gr florsocker
100 gr vit choklad
2 msk vispgrädde
Vispa smör och v-socker till en len och fin konsistens, c:a 20 minuter med högsta hastigheten.
Smält under tiden chokladen i vattenbad.
Häll den smälta chokladen långsamt i den färdigvispade smörblandningen och tillsätt grädden.
Vispa ytterligere 5 minuter tills allt satt sig.
Om krämen ser ut att skära sig, forsätt bara att vispa till den gått ihop.
Den blir ganska lös men stelnar i kylen.

Denna sats räcker normalt till att spackla en 10-12 bitars tårta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar