måndag 13 augusti 2012

Cupcakes

Idag började Konditori 1 i Sundbyberg.
Vi gjorde moccarutor, biscotti, mazariner och morotscupcakes. Kul!
Dessa cupcakes kommer jag nog att göra igen, dom var sååå smarriga.
Då kan man ju också göra lite roligare dekorationer, i skolan fick vi hålla tillgodo med lite strössel.
Enkelt med rätt fint ändå.

c:a 20 stycken normalstora

Muffins:

3 ägg
1,5 dl brunt råsocker eller farinsocker
1,5 dl strösocker
-------
1,5 dl rapsolja
-------
3 dl vetemjöl
1 tsk äkta vaniljsocker
1,5 tsk bikarbonat
2,5 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
0,5 tsk ingefära
1 nypa salt
------
250 gr fint rivna morötter
------
Att göra:
Sätt ugnen på 200 grader

Smöra om du har en muffinsplåt eller lägg upp muffinsformar på plåt i den storlek du vill ha.
Skala och riv morötterna fint.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, tillsätt sedan oljan.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
 Sikta ner dem i äggblandningen och ta till sist i de rivna morötterna.
Häll smeten i en spritspåse och fördela ut i formarna. Fyll drygt 2/3 av formen.
Grädda mitt i ugnen c:a 15 minuter ( beroende på storleken på formarna)
Låt muffinsen svalna och rör under tiden ihop frostingen.

Frosting:
90 gr mjukt smör
5 dl siktat florsocker
1,5 tsk äkta vaniljsocker
Rivet skal av 1/2 apelsin samt LITE av citronsaften.
150 gr philadelphiaost

Vispa ihop allt vitt och fluffigt

Klicka frostingen i spritspåse med tyll och sprita på muffinsen när dom svalnat.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar